Tento recept není jen pro ty, co mají rádi celer, ale rozhodně stojí za vyzkoušení i pro ty, co s touto zeleninou nemají moc zkušeností. Tento recept se dá dělat jak na pánvi, tak v troubě. Celerové hranolky podáváme jako přílohu. Recept uvádím na 4 porce.
Ingredience
- 1 ks velkého celeru nebo 2 menší
- ½ dl olivového nebo řepkového oleje
- Sůl (přibližně 1 lžička)
- (na dochucení oregano nebo jiné bylinky cca 2 lžičky)
Postup
- Celer důkladně očistíme.
- Nakrájíme na přibližně 0,5 cm stejné hranolky.
Postup, pokud budeme připravovat hranolky v troubě je následující:
- V misce rozmícháme olej se solí (bylinkami). Záleží na vaší chuti, radši méně než více, dosolit se to dá i později.
- Rozprostřeme hranolky na pečícím papírem vyložený plec do předehřáté trouby na 180 °C.
- Potřeme je ochuceným olejem. A pečeme doměkka za občasného promíchání cca 30 minut.
Pokud budeme dělat hranolky na pánvi:
- Nejdřív rozehřejeme olej a jakmile je teplý, přidáme do něj sůl a promícháme.
- Přidáme hranolky a za občasného jemného promíchnutí smažíme,dokud nezměknou.
- Ke konci přidáme pokud chceme bylinky.
Já jsem tyto hranolky připravila pouze se solí.
Dobrou chuť
Nejnovější komentáře