Celerové hranolky

Tento recept není jen pro ty, co mají rádi celer, ale rozhodně stojí za vyzkoušení i pro ty, co s touto zeleninou nemají moc zkušeností. Tento recept se dá dělat jak na pánvi, tak v troubě. Celerové hranolky podáváme jako přílohu. Recept uvádím na 4 porce.

Ingredience
  • 1 ks velkého celeru nebo 2 menší
  • ½ dl olivového nebo řepkového oleje
  • Sůl (přibližně 1 lžička)
  • (na dochucení oregano nebo jiné bylinky cca 2 lžičky)
Postup
  1. Celer důkladně očistíme.
  2. Nakrájíme na přibližně 0,5 cm stejné hranolky.

Postup, pokud budeme připravovat hranolky v troubě je následující:

  1. V misce rozmícháme olej se solí (bylinkami). Záleží na vaší chuti, radši méně než více, dosolit se to dá i později.
  2. Rozprostřeme hranolky na pečícím papírem vyložený plec do předehřáté trouby na 180 °C.
  3. Potřeme je ochuceným olejem. A pečeme doměkka za občasného promíchání cca 30 minut.

Pokud budeme dělat hranolky na pánvi: 

  1. Nejdřív rozehřejeme olej a jakmile je teplý, přidáme do něj sůl a promícháme.
  2. Přidáme hranolky a za občasného jemného promíchnutí smažíme,dokud nezměknou. 
  3. Ke konci přidáme pokud chceme bylinky.

Já jsem tyto hranolky připravila pouze se solí.

Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>